tisdag 30 november 2010

Ingen stake i mitt köksfönster inte..............

Nä, röda stjärnlampor från Hemtex inköpta julen -09 får duga i år också!
Förra året stod dom i vardagsrummet men där har det ju kommit in en dörr till vårt uterum så nu passar dom bättre i köket.
Tycker dom är riktigt fina faktiskt! Och så sydde jag en egen julhissgardin, har så konstiga mått på köksfönstren.......

(Ser ni att kökssoffan e borta?)

I vardagsrummet står en vit likadan stjärna och lyser så fint.

Så den enda staken som finns i det här huset finns i sovrummet! Och nej, alla ni med den sortens fantasi, jag menar inte något annat än att där står hjärtljusstaken Nusnäs och lyser så fint i fönstret......  ;)
Så nu känns det juligt!
Kallt är det också! Brrrr....... -14 grader imorse och massor av snö. Men nu lyser solen från en klarblå himmel och det är "bara" -7 grader ute! Här inne sprakar brasan (som vanligt!) och värmer skönt.

Hej på er!

söndag 28 november 2010

Jättefin vinst!

Glömde ju berätta att jag vunnit!
Hos härliga Lotta med bloggen Fyra årstider - mitt liv på landet tävlade jag om ett jättefint kuddfodral från Nyblom kollén.

Och jag vann! Jag som aldrig brukar vinna någonting!
(2 vinster på kort tid. Vann ju ett halsband för ett tag sen.)    :)
Jag valde kudden med röd brodyr. Kommer bli sååå fin i vår vita soffa nu till jul!
Längtar tills den kommer på posten.

Kram kram

Snökaos och kaka värd mer än guld!

Nyss hemkommen från mamma där vi varit på middag kan jag äntligen pusta ut! Shit va det snöar och blåser! Bilar i dikena, långtradare på sne på motorvägen och flera olyckor. Idioti egentligen att vi ens gav oss ut. Men nu e vi hemma och jag har skottat runt hela huset, det hade ju yrt igen på dom få timmarna vi varit borta!
Gott att komma in till en varm skön brasa och en kopp varm choklad då!

Igår bakade jag en kaka i en form jag hittat på loppis. Den är stjärnformad. Jättefin, tycker jag och passar bra nu till jul.
Jag gjorde en god saffranskaka! Så juligt och gott. Jag har en stor passion för saffran, gillar mycket av det! Men det är ju "dyrare än guld" så jag får sansa mig......... Fast den tog fort slut!




Nu tittade jag ut och usch vad snön yr!!!! Jag kurar i soffan med datorn i knät och en skön filt runt mig. Det sprakar värmande från brasan och snart blir det film!

Gó kväll!

fredag 26 november 2010

Väntar.............

Usch vad kallt det var i huset imorse! Brrrr...... 9 minus ute och 17 plus inne! Startade en brasa direkt. Det är så mysigt att höra det spraka i spisen! Och så värmer det sååå gott!

Jag väntar (väntar och längtar, väntar och längtar) på ett helt underbart armband från Creative Lounge som jag beställt. Skulle få det den här veckan.

(När du köper ett Humanity armband går 20%  av inköpspriset till Röda korset och ytterligare 5% till Al Gore's Environmental Organisation. Dessutom är det fri frakt på alla smycken och klockor i Creative Lounge Webbshop).

Jag valde det vita. Så snyggt! Vill gärna ha det svarta också men det får bli senare. Det är tillräckligt med utgifter nu innan jul.


Visste dom snygga?!

Kram

onsdag 24 november 2010

Överraskningen!

I lördags meddelade maken mig att han hade en överraskning till mig och givetvis höll jag på att bli tokig av nyfikenhet. Jag fick snällt sitta vid frukostbordet och vänta medans han gick ut i garaget och hämtade....................


En tallrikshylla!!!!!

Han är världens underbaraste!
Han vet hur gärna jag ville ha en, hur jag sprungit på loppisar och letat förgäves. Jag har kikat på Blocket men tyckt att dom var alldeles för dyra! Så han bestämde sig för att göra en till mig istället. Han visste att det fanns en mall i en av mina inredningsböcker som jag har och den använde han sig av. Jag blev såååå lycklig. Så de senaste dagarna har jag målat och slipat och idag hängde jag upp den! Jag tyckte att den passade så bra ovanför skänken i vardagsrummet.
(I köket finns det inga lediga väggar så det fick bli i vårt vardagsrum.)

Så nu hänger den där och jag kan inte sluta titta på den!





 Loppisfyndad tallrik.

 Denna tallrik hittade jag i en container när jag var 7 år!


Älskar dessa tallrikar!

Ha en fin dag!

tisdag 23 november 2010

Frisk!

Lillan har varit så snorig och hostig senaste veckan men nu mår hon så mycket bättre och det gör att det är full rulle igen! Imorgon får det bli en tur till babyrytmiken som hon älskar! Helt otroligt roligt att se henne när vi är där. Att en sån liten människa kan bli så till sig över att få sjunga och dansa i mammas famn fast hon är så liten är så härligt! Hon skrattar och viftar med armar och ben! Hihihi.....

Julpyntade ett litet silverfat i hallen idag.







(Imorgon kommer bild på makens överraskning till mig!)  :)

Gó kväll!

måndag 22 november 2010

Tilda änglar.

Just nu är det mer fullt upp än vanligt. Jag tillverkar Tilda änglar i långa banor! Snart kräks jag om någon kommer och ber mig göra en ängel till dom! ;) Nej då, så illa är det inte!
Men det blir liksom inte lika kul när man"massproducerar" änglarna. Liksom lite roligare att göra någon då och då. Men visst, det är klart, många vill ge bort änglar till jul och då får jag mer att göra. Så det är självklart jätteroligt att bli tillfrågad!
Lägger in en bild på några av de Tilda änglar jag sytt det senaste!

Ha en bra kväll.

Kram

söndag 21 november 2010

Juliga kuddar!

Hittade 2 st fina kuddar häromdagen som var sådär lagom juliga för mig.
Jag vill inte ha för mycket rött (dock är mina jul hissgardiner ganska röda = rödvit rutiga) utan mer sparsmakat är min stil.
Jag tycker att zink, vitt och rött är jättefint ihop på jul och det är sådär lagom diskret. Inga "hysteriska" julmönster för mig, tack!



Jag har en liten hylla ovanför soffan med smått och gott på. Där byter jag ofta ut och gör om.....
Att ändra om känns ju nästan som att man köpt nytt.
Svårt att fota den bara.....det är så mörkt ute. Ni får stå ut med denna dåliga bild.


Ha nu en fortsatt toppen söndag!

Kram kram på Er!!!

lördag 20 november 2010

Överraskning!

Maken hade en överraskning till mig till mig meddelade han imorse! Åh, jag som blir sååå nyfiken! Kunde nästan inte hålla mig den stund som jag var tvungen att vänta medans han hämtade den! Och vilken överraskning sen! Jag blev glad som ett barn på julafton!
Så snart jag bara kan ska jag visa vad det är! Men inte idag! :)


Har köpt en ljusslinga som får pryda skänken i vårat allrum. Det är alltid så mörkt just där så ljusslingan lyser upp så fint.





Lite bilder från sovrummet. Har inte målat klart väggen än så det blir inga kort där den är med!


 Underbara kuddar i linne från HM Home.




Stora änglavingar och fina hjärtan med text.


Nu ska vi till grannarna på middag! Gott!
Ha en toppenkväll!

Kram

torsdag 18 november 2010

Gissa!

Kan ni gissa vad detta är???


Tog en sväng om Indiska igår och då hittade jag den här underbara "pumpa" ljuslyktan i fattigmanssilver! Så fin, tycker jag.
Ibland kan man göra fynd även där!



Den gjorde sig så fint på bordet i allrummet ihop med lite annat fattigmanssilver.

Ha en toppendag!

Kram

tisdag 16 november 2010

Loppisfynd och kladdiga chokladmuffins...

Lillan har leksaker överallt! Leksaker i alla regnbågens färger som, helt ärligt, kanske inte riktigt passar in i vår vita och ljusa inredning. Nu kanske en del tycker jag inte är så snäll när jag säger så men det är ju inte direkt så att hon inte får leka med färgglada saker utan mer så att jag vill kunna stuva undan dom på ett bra ställe där dom inte syns tex på kvällen när hon somnat. Nu äntligen har jag hittat en bra förvaring som rymmer alla leksakerna. (Än så länge)
Den stod där på min favoritloppis alldeles knallröd och hemsk men jag såg den framför mig, vit och fin, intill min soffa hemma!
Och tada! Här e den!



Hittade även ett fult gammalt fat som fick lite vit färg på sig så var det också helt okej att använda!



Lillan e sjuk och sover mycket just nu så då passade jag på att göra lite kladdiga chokladmuffins!
Små mumsiga mini kladdkakor.
Såååå goda! Jag kan ärligt säga att dom tog slut allihopa direkt för maken jobbar hemma idag och min pappa och hans sambo är här så det var en strykande åtgång på dom! Gör nog en omgång till, gott att ha i frysen!
Ha en fortsatt toppendag!

Kramiz

söndag 14 november 2010

Pappas dag...

Pappadagen firades med min goa far igår då vi åt en underbart god middag ihop och idag har vi varit hos makens pappa (min goa svärfar) och firat dagen med honom. Det är ganska mysigt eftersom makens syskon är där med sina familjer. En av ganska få gånger (tyvärr) som vi alla samlas allihopa. Ett tjog med ungar som springer runt och illtjuter, både av glädje och ilska och ett härligt kacklande gäng vuxna. Mycket att ta igen när man inte ses så ofta! Efter allt skratt och prat så slutar det med att man kommer hem, helt färdig och bara längtar efter soffa, film och att få slappa.

Här kommer en liten glimt av adventsljusstaken jag gjort.




Ett litet rött ljus har flyttat in redan. Hittade det i en låda i köket så det fick komma fram redan nu tillsammans med lite annat pynt. Nu är det bara 2 veckor kvar till 1a advent och jag längtar!


lördag 13 november 2010

2 tänder (risgryn!!!) , risgrynsgröt och adventsstake!!!

Idag tittade dom 2 första tänderna fram hos lillan! Vi har lyssnat efter att det ska "klinga" när hon får skeden i munnen men inte då..... det har dröjt. Men så idag! Kling, kling sa det och där va dom! Två små risgryn! Fånigt nog känner man sig lite stolt som förälder!

Och imorse var jag sååååå duktig att jag kokade 3 liter risgrynsgröt imorse, apropå risgryn! Älskar risgrynsgröt och speciellt nu mot vintern och julen! Det är något speciellt med denna gröt!


Fick även påbörjat vår adventsstake idag och den blev nästan klar. Behövs lite mer vitmossa och kottar sen är den nog klar att visa upp här. Jag och sonen gav oss ut i skogen efter mossa och kottar men tyvärr fick vi inte hem tillräckligt så bilder dröjer men det kommer!

torsdag 11 november 2010

Bröllopsdag!

2 st inlägg på en dag! Men, men vad gör väl det! Har ju helt glömt att visa en sak! I tisdags hade jag och maken 2-årig bröllopsdag och jag ville ju visa vad han fick av mig.
En helt underbar liten keramik tavla av Mariana Sääf som jag köpt via Anskus kammare. Vacker, eller hur?

Kram

Galen i bilar!

Har fått ett sånt sug efter bilar!
Nej, inte riktiga bilar, utan Ahlgrens bilar! Helst både orginalet och de salta! Shit, va gott! Att bara vräka i sig........! Usch och fy på mig! Måste nog lugna mig, bilar i mängder är inte bra om man vill bli av med den lite runda magen som har stannat kvar efter att lillan föddes i maj. Men åh så gott!

Ha en toppen dag!

Kram på er!

onsdag 10 november 2010

Vill ha!!!!

Kanske e jag tråkig, vill ha nåt som alla andra har men guuuud va jag vill ha en Kitchen Aid!
En vit givetvis!!!
Dock inte läge för en sån när man är en fattig hemma mamma! Runt femtusen papp! Typ det jag tar ut i månaden i fpenning...... Så, nä, tror inte det. Får köpa mig en när jag börjar jobba igen.....tills dess....så får jag drömma!
Bild lånad på nätet

måndag 8 november 2010

Före och efter plus lite annat

Hej på Er!

Här kommer kort på köket före och efter målning av kaklet som jag lovade. Hade bara en väldigt gammal före bild så det är inte likt sig med möbler, färg på väggar eller någonting....





Igår gjorde jag även lite julgranskulor till granen. Hade lite gamla fula kulor liggande som jag tänkte att jag skulle "snygga till". Blev lite annorlunda....




Sen fick jag äntligen gjort färdigt min stora underbara Tilda ängel! Har gjort en som är större än normalt och ville ha speciellt änglahår till den. Så nu äntligen är hon klar och sitter i soffan med oss!





Och sist men inte minst så tog jag även en bild på min fina lilla "sockerlåda". Älskar den! Vill gärna ha en stor också men vet inte var jag ska ha den i så fall......



lördag 6 november 2010

Lite julpynt och fattigmanssilver...

Hittade lite av det julpynt jag var ute efter. Söta små julgransprydnader för endast 3.95 kr st! Jättefina enligt mig.
Smet även in i en favoritaffär och köpte lite ljuslyktor i fattigmanssilver också. Inte dumt alls.

Ha en skön lördagkväll!

Kram



fredag 5 november 2010

Julpynt.

Idag ska jag och lillan ge oss ut i affärer och leta vackert julgranspynt och liknande. Har fått så mycket inspiration och många tips när jag kikat runt hos alla härliga bloggande människor!
Det ska bli riktigt kul!

Vårt kök har fått sig ytterliggare ett lyft. Jag har äntligen målat kaklet vitt - eller ja, det är snart klart, en strykning till och sen lägger jag ut före och efter foto här. Men redan nu får ni en liten kik! Jag är så nöjd!
Ideén fick jag från underbara Marit med bloggen Marits vita skrin!

Ha en bra dag!

Kram

tisdag 2 november 2010

Halsband.

Älskar halsband, långa halsband. Speciellt dom från Miss Dee och Diddi. Så vackra.
Nu har jag hittat ett som föll mig i smaken - från Ur och Penn! Mina halsband måste vara i silver eller silverfärg, alltså inget guld för mig tack. Och det var detta plus att kulan är vit. Så snyggt!
Mitt nya favorithalsband!

Dammtussar.......

Gjorde en "prov" tavla häromdagen.
Den ska bli en julklapp.....
Tyckte den blev riktigt gullig.